Gielse Squeezers

Geschiedenis

Raar maar waar: de bron van de Gielse Squeezers bevindt zich in Kongo.

Pater A. Verlindenstraat
Klik hier om te vergroten

Dat zit zo: Pater Albert Verlinden, Witte Pater van Afrika (daar vermoord door de simba’s) heeft met zijn confraters leren bridgen.

Als hij dan na 10 jaar thuiskomt, wordt een familiebezoek (bij Jozef in Gierle, bij Marcel in Lommel en bij Leon in Herentals) aangevuld met bridge, robberbridge.

Ook als Pater Albert terug in Kongo is, wordt er in de familie Verlinden geregeld gebridged.

Toeval of niet, Herman Wouters – rond die tijd vaak terug te vinden in die familie – raakt geïnteresseerd en valt gretig in als er een vierde man moet gevonden worden.

Om kort te gaan: ook nadat Pater Verlinden teruggekeerd is naar de missie wordt er – vooral in Gierle – nog gebridged.

Ondertussen is Herman lid geworden van Bridgeclub Oostmalle, dé squeezeburcht van de Kempen. In de Kloosterstraat wordt bijna elke woensdag geoefend.

Roger Willems – één van de vele kandidaten – vindt het spelletje eerst maar niks, maar dank zij hem zal er later een bridgeclub op gang getrokken worden.

Er wordt les gegeven en de eerste lading (Karel, Eric, Julia, Jef, Peter …) wordt de basis van de nieuwe club. We zijn dan eind de jaren ‘90.

In de loop van de volgende jaren worden nog lespogingen ondernomen om de club wat breder te maken. Voorlopig met wisselend succes, maar we blijven ons inspannen om op de vrijdagavonden wat meer spelers te plezieren.

Enfin, we spelen elke vrijdag in De Valk en gaan verder op zoek naar nieuwe sterren.